background

    Визначено переможців обласного етапу Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнку «Рідна країна – безпечна країна: Як треба поводитися на дорогах!», ініційованого Українською асоціацією працівників бібліотек для дітей. За вимогами конкурсу, діти віком від 7 до 12 років мали самостійно, без допомоги батьків, намалювати малюнок, де у будь-який спосіб відображені правила дорожнього руху. Читачі бібліотек Черкащини, переважно, впоралися із завданням гідно: на адресу організаційного комітету надійшло 184 роботи від 180 учасників.

     До змагання юних художників долучилися читачі бібліотек Черкаського, Корсунь-Шевченківського, Смілянського, Звенигородського, Шполянського, Монастирищенського, Лисянського, Жашківського, Катеринопільського, Драбівського, Кам’янського, Уманського районів, міст Черкаси та Умань. І хоч для розгляду журі вистачало дійсно яскравих, симпатичних зображень, що свідчили про розуміння дітлахами важливості знання правил дорожнього руху, було місце й для казусів. Зокрема, після уважно аналізу стало зрозуміло, що автори значної частини робіт запозичили сюжети й образи з Інтернету. Певна річ, після виявлення фактів плагіату такі малюнки як претенденти на перемогу не розглядалися.

     Оцінювати роботи зголосилися такі члені журі: Катерина Огороднікова – художник-оформлювач обласної бібліотеки для дітей; Тетяна Плєшакова – завідувач відділу фонду та каталогізування документів ОБД; Тетяна Вернигора – художник; Ніна Червоняща – головний методист науково-методичного відділу ОБД.

     Переможцями обласного етапу конкурсу стали:

І місце – Черненко Софія Вікторівна, 10 років (м. Звенигородка).

ІІ місце – Бойко Наталія, 8 років (м. Звенигородка).

ІІІ місце – Крещенко Софія, 11 років (м. Шпола).

     Усі малюнки переможців були надіслані до організаційного комітету Української асоціації працівників бібліотек. Тепер вони продовжать змагання на всеукраїнському рівні.

І місце.jpg ІІ місце.jpg ІІІ місце.jpg