background

      Ніхто не сумнівається, що в різних читачів завжди відмінними будуть читацький досвід і жанрові вподобання. Але є книжка, яка об’єднує всіх письменних людей. Коли тільки вчишся складати докупи літери й склади, вона – найкращий помічник. Мова, звісно, про буквар. Щороку свято цієї книжки проходить у відділі обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів, з першим паперовим другом прощаються все нові покоління першокласників. І завжди це досить зворушлива мить, адже з першим виданням кожен робить маленький крок на шляху дорослішання. Приклад такої події – родинне свято «А у нас Букварикове свято», яке зібрало в Кімнаті казок учнів 1-В класу СПШ № 17 (9 квітня) та учнів 1-Б класу СПШ № 17 (24 квітня).

     Із букварем дітки прощалися гуртом: співали про нього пісні, читали вірші. А ще доводили, що таки дійсно засвоїли ту науку, яку він їм дав: свої знання малюки демонстрували в мовних іграх. Відповідали на хитрі загадки про український алфавіт; просто на льоту створювали нові слова, додаючи й віднімаючи окремі літери; шукали загублені в словах ноти. Настрій маленьким читачам піднімала несподівана гостя – Шапокляк. Перевіривши їхню вимову народними скоромовками та подражнивши провокаційними питаннями про правила поведінки, казкова лиходійка пішла незадоволена: хуліганів, ледацюг і неуків серед дітлахів так і не знайшлося.

     На завершення свята бібліотекарі зробили учасникам сюрприз: подарували невеличку лялькову виставу. А ще малеча отримала від учительки почесні медалі, що засвідчили новий етап у їхній читацькій кар’єрі. Тепер на дітлахів чекає ціла купа цікавих книжок, що так прагнуть бути прочитаними. 

 

02.JPG 03.JPG 04.JPG 05.JPG IMG_6336.JPG IMG_6348.JPG IMG_6366.JPG IMG_6384.JPG