background

     Побачити романтичну Умань, героїчний Корсунь, поетичний Канів, стриману Смілу, енергійні Черкаси під новим кутом та закохатися в них мали всі шанси учні 5-А класу СПШ І – ІІІ ступенів № 3. Із цією метою вони завітали на краєзнавчий бібліотур «Знайомтеся: Черкащина!», який для дітей провели працівники відділу обслуговування учнів 5 – 9 класів.

     Розповідаючи про різні пункти цієї захопливої мандрівки, бібліотекарі, звісно, наголошували на славетних сторінках історії та культури кожного міста. Обговорюючи, наприклад, Звенигородку, присутні пригадали Тараса Шевченка з його непростою біографією та геніальними творами. Минаючи зупинку з написом «Сміла», – звернули увагу на легенду про виникнення назви міста та про перший цукровий завод. Умань «відзначилася» відсутністю 13-ої школи, а ще дивовижною красою дендрологічного парку «Софіївка». Не забули мандрівники про Чигирин, Канів, Корсунь-Шевченківський, с. Легедзине – осердя трипільської культури – і, звісно, про обласний центр.

     Як і кожна подорож, бібліотур передбачав «привали», на яких діти грали в словесну гру й записували свої думки про значення для них рідної землі. А ще мандрівка включала конкурсний елемент – учасники не лише уважно слухали бібліотекаря, а й розгадували тематичні загадки та відповідали на питання про кожне з міст. Подорожні розділилися на дві команди, кожна з яких рухалася своїм маршрутом, і з’ясовували, хто з них краще знається на історії та сучасному житті області.

 

002.JPG 003.JPG 004.JPG 005.JPG 006.JPG 007.JPG 008.JPG 009.JPG