background

      Болісні події революції гідності та сьогоднішнього конфлікту в східному регіоні країни пригадували й переосмислювали учні 9-У класу НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів-ліцей спортивного профілю № 34», 10-А та 10-Б класів ЗОШ І – ІІІ ступенів № 7 під час вечору пам’яті «Герої не вмирають», проведеного для них працівниками відділу обслуговування учнів 5 – 9 класів.

     Годі й казати, що захід пройшов на високій ноті, на піку емоційної напруги. Кадри й фотографії найновішої історії, читання спогадів про загиблих у зоні АТО земляків, актуальні й пронизливі вірші та пісні не могли не викликати сліз. Дуже доречним видалося декламування вірша В. Симоненка «Можливо, знову загримлять гармати», що набув у сучасному контексті нового звучання.

     Крім художньої інтерпретації подій, на вечорі лунали й цілком конкретні фактичні дані. Зокрема, присутнім запропонували переглянути уривки з трансльованої телеканалом ICTV хронології боротьби на Майдані Незалежності в Києві від моменту призупинення урядом підписання угоди про асоціацію з ЄС до початку збройного протистояння. Детально йшлося про перших загиблих на Майдані, про черкащан, які склали голови в тій революції й пізніше – під час конфлікту на Донбасі. Пам’ять померлих героїв вшанували хвилиною мовчання. Не оминули увагою термінологію, часто вживану в сучасних ЗМІ й відому нині чи не кожному українському школяреві: «гібридна війна», волонтерство,  польові госпіталі, бойові установки «ГРАД» і «Торнадо» тощо.

     Завершився захід записом молитви «Боже великий, єдиний» у виконанні дитячого хору та проханням до присутніх берегти пам’ять про подвиги загиблих і живих героїв, що виборюють свободу та щасливе майбуття кожному з нас.

 

001.JPG 003.JPG 004.JPG 005.JPG