background

      Лекції-концерти учнів та викладачів Черкаської дитячої музичної школи № 2 пройшли нещодавно в стінах бібліотеки. Заходи проводилися в межах започаткованого відділом масової роботи та естетичного виховання музичного лекторію «Веселка звуків», спрямованого на ознайомлення дітей із мистецтвом музики, розвиток їхнього музичного смаку та ерудиції. Цього разу лекції-концерти відвідали діти, що відпочивають у пришкільних таборах Черкаських СПШ І – ІІІ ступенів №№ 3, 17 та Червонослобідської ЗОШ І – ІІІ ступенів № 2.

     Завдяки заходу, дітлахи дізналися чимало цікавої інформації про різні музичні інструменти, види ансамблів та жанри класичної музики, почули й побачили, як вправно їхні однолітки виконують різної складності п’єси на сопілці, скрипці, гітарі, фортепіано, кларнеті, баяні, акордеоні, домрі. У репертуарі музикантів знайшлося місце і танцям (наприклад, іспанському «Фламенко», українському «Увиванцю», запальній «Циганочці» ромів та несподіваному «Таночку маленьких утенят», який існує «поза національністю»), і американським хітовим композиціям 60-х років, і попурі дитячих пісеньок з радянських мультфільмів.

     Приємним сюрпризом для аудиторії стало виконання на бандурі центральної композиції з кінострічки «Реквієм за мрією», авторство мелодійного малюнку якої зараз приписують то В.-А. Моцарту, то Р. Вагнеру, то А. Розетті, то нашому сучаснику К. Менселлу. Серед українців мелодія набула популярності не в останню чергу завдяки її використанню в телешоу «Україна має талант». Цей номер показав дітям, що навіть на давніх народних інструментах можна виконувати музику живу й сучасну. Хтозна, можливо, після цього заходу дехто з малюків і собі наважиться вирушити в науку до музичної школи…

002.jpg 003.jpg 004.jpg 005.jpg 006.jpg 007.jpg 008.jpg 009.jpg 010.jpg