background

    Низка цікавих заходів відбулася у бібліотеці під час проведення Всеукраїнського тижня дитячого читання.

 У відділі обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів проведено фольклорну гру «Золоті зернятка народної мудрості». Дві команди-учасниці «Українські соловейки» та «Калинонька» показали чудові знання різних жанрів української народної творчості: казок, прислів’їв, приказок, загадок, прикмет тощо.  

Захоплююче і змістовно пройшла подорож сторінками улюбленого дитячого журналу «Барвінок»  у літературній грі «Барвінкоманія». Свою ерудицію маленькі читачі проявили у конкурсах «Календарик-нагадайлик», «Балакучий Мотя», «Наш скарб – рідна мова» та інші.

Учні 3-Б класу СПШ №3 із задоволенням взяли участь у  інтелектуально-пізнавальній грі «Калейдоскоп цікавих знань». Команди «Розумники» та «Сонячні зайчики» продемонструвати свої знання, відповідаючи на питання  категорій: математика, логіка, література, природа, музика та загальні знання. Діти не лише розважалися, а й дізналися багато нового.

IMG_9073.JPG IMG_9075.JPG IMG_9122.JPG IMG_9132.JPG

Багато цікавих заходів відбулося і у відділі масової роботи та естетичного виховання бібліотеки.

Із задоволенням юні читачі взяли участь у грі-конкурсі «Світ чудовий, світ книжковий». За уривками казок діти відгадували їх назви, пригадували літературні твори та їх авторів, відповідали на запитання літературної вікторини.

Цікавою була і конкурсно-розважальна програма «Мистецькі розваги». Діти взяли участь у різноманітних іграх та конкурсах мистецької тематики: «Пантоміма», «Оплески», «Переспівки», «Малюнок» та «Танцюють всі».

Під час музичної розваги «Веселі нотки» учасники заходу слухали музику, вгадували пісні відомих композиторів, самі виконували дитячі пісні, знайомилися з журналами та книгами, які висвітлюють тему музики.

Прослухати інформацію про людей, які прославили своєю творчістю Черкащину, познайомитися з їх творами та відповісти на запитання вікторини мали змогу учасники відеовікторини «Митці Черкащини».

DSC04060.JPG DSC04119.JPG DSC04172.JPG DSC04200.JPG

   Учні Черкаського гуманітарно-правового ліцею випробували свої знання та ерудицію в тренінговій грі «Що? Де? Коли?» за темою «Все про все», що відбулася у відділі обслуговування учнів 5-9 класів.

Традиційно, у період проведення Тижня дитячого читання гостями бібліотеки є учні навчальних закладів Черкаського району.   І  цього року бібліотеку відвідали учні Хутірської та Степанківської загальноосвітніх шкіл. Вони познайомилися із відділами бібліотеки та  взяли участь у перегляді відеогодини цікавих повідомлень «За допомогу і службу, за вірність і дружбу». Дітям цікаво було дізнатися про найвідоміші пам’ятники світу, присвячені тваринам та про історію їх спорудження.

0.jpg 1.jpg DSC04073.JPG DSC04099.JPG

27.03.2013 у бібліотеці пройшов конкурс юних авторівЧеркаського району «Тарасовими шляхами». У ньому взяли участь двадцять учнів із дванадцяти загальноосвітніх шкіл району. Учасників конкурсу привітали молоді черкаські письменниці Оксана Галаєва та Оксана Дуплій.

Юні автори поділилися розповідями на хвилюючі їх теми та прочитали свої кращі твори.

За результатами конкурсу перше місце здобув Тимофій Коновалов, учень Геронимівської ЗОШ І-ІІІ ст.

Друге місце розділили Олексій Лютий із Білозірської ЗОШ І-ІІІ ст., Андрій Шапошник із Сагунівської ЗОШ І-ІІ ст. і Яна Чередник із Дубіївської ЗОШ І-ІІІ ст.

DSC04132.JPG IMG_3132.JPG IMG_3141.JPG IMG_3172.JPG