background

Висока мода : [цікаві факти] // Однокласник. – 2013. –№ 8. – С. 10-11.

   Знаєте, яка найстаріша марка одягу? Першим дизайнером одягу ще у ХІХ ст.. був англієць Чарлз Ворт. Він позначив свою роботу фірмовим знаком і вперше продемонстрував одяг на живих моделях. 1845 р. Ворт переїхав до Парижа, де його дизайнерський талант помітили дами при дворі Наполеона ІІІ. Згодом він  відкрив власну справу – великі швейні майстерні.

У наш час найпопулярніша марка одягу у світі – «Ралф Лорен». Компанія володіє майже 200 магазинами «Поло» та їх філіями, має свої відділи у 1600 універмагах і спеціалізованих магазинах.

А серед парфумів вже багато років немає рівних «Шанель № 5». Парфуми були створені ще у далекому 1925 р. й містять понад 80 інгредієнтів. Їх творець Коко Шанель була першим кутюр’є, яка назвала парфуми своїм прізвищем.

У 1998 р. під час показу колекції Гая Маттіолі модель Наомі Кемпбелл продемонструвала найдорожчий у світі жакет, який коштував 1 мільйон доларів! Замість ґудзиків на ньому були 100-каратні бірманські рубіни (найбільші на ювелірному ринку) і 36-каратні смарагди 250-річної давнини! Більше дізнатися про цікаві факти з історії високої моди допоможе ця стаття.