background

     Заржицька Е. І. Пригоди Рожевого Динозаврика та його друзів : повість-казка / Еліна Заржицька : худож. І Жигілій.  – Харків : Видавець Озеров Г. В., 2015. – 79 с. : іл.

 

    Книга розповідає про пригоди у казковому доісторичному світі. Читачі мають можливість познайомитися із динозавриком Досвітом, бронтозавриком Добрегою, птеродактилем Ладочкою та їхніми вірними друзями.

    Разом із героями казки діти можуть навчитися допомагати, співчувати й долати життєві труднощі, а також дізнаютья про життя істот юрського періоду. Рекомендовано для коментованого читання.

   Для читачів дошкільного та молодшого шкільного віку. 

   Заржицька Е. І. Три сходинки голодомору : повість / Еліна Заржицька. – 2-ге вид. – Харків : Видавець Озеров Г. В., 2015. – 91 с. : іл.

 

   Це повість про життя сільських дітей  Марічки й Петруся, яким у житті випало чимало важких випробувань. Сходинками життя піднімаються вони до розуміння головних людських цінностей – чуйності, доброти, любові до рідної землі.

   Для читачів молодшого та середнього шкільного віку.

    Дев’ятко Н. В. Легенда про юну Весну / Наталія Дев’ятко ; іл. Даніленко Ю. Ю. – Харків : Видавець Озеров Г. В., 2015. – 91 с. : іл.

 

      У цій казці перетинаються дві сюжетні лінії, дві оповіді: одна – це лінія дітей, які втекли з оздоровчого табору, щоб зустріти світанок на березі моря, саме їм оповідає вожатий на ім’я Валентин таємничу історію про кохання, боротьбу за владу і чари; та друга – безпосередньо сама історія, яка відбувається у казковому світі.

     Ця книга про почуття й пізнання самого себе. Перед кожним із героїв постає вибір, як діяти далі: бути вірними своїй державі, королеві, коханню чи спокуситися обіцянками влади і зрадити все, а, в першу чергу, самого себе, піддатися боягузтву, жорстокості, п’янкій владі над чужими життями? Особливо цей вибір стає актуальним, коли у королівство починають одна за одною приходити біди – зачарована зима, зневіра, кривава війна...
   Для читачів середнього і старшого шкільного віку.

 Дев’ятко Н. В. Злато Сонця, синь Води : фольк-реалізм / Наталія Дев’ятко ; іл. А. Марковська. – Луцьк : Твердиня, 2014. – 139 с. : іл.

 

      По обидва береги Дніпра протягом багатьох століть береже народ стародавні легенди. Одна з них – переказ про тисячолітнє прокляття. Страшним воно було: не знатиме наша земля миру і свободи, чужа воля на ній пануватиме, а той, хто свій народ порятувати спробує і волю здобути, згине у нерівному бою чи від підступної зради. Нині добігає кінця тисяча років, слабне прокляття, і наново постав перед людьми на українській землі тяжкий вибір: жити вільно своїм розумом, слухаючи своє серце, чи, втративши себе, назавжди потонути у сірості і зневірі? Різними шляхами через імлу і небезпеки веде доля сміливців до чарівного вогнища на дніпровій кручі, де на них чекає хранитель загубленої пам’яті українського народу.

    Для читачів старшого шкільного віку

     Дев’ятко Н. В. Скарби Примарних островів. Кн. 1 : Карта і компас / Наталія Дев'ятко ; іл. А. Марковська. – Вид. 2-ге. – Харків : Видавець Озеров Г. В., 2015. – 371 с. : іл.

 

     «Карта і Компас» – початок пригодницько-фентезійної трилогії "Скарби Примарних островів". Піратський капітан Ярош Сокіл отримує карту, яка може привести його до скарбів Примарних островів. Але карту зачаровано: малюнок на ній з’явиться лише тоді, коли капітан збере нову команду. Випадкових зустрічей не буває, і невдовзі на піратському кораблі опиняються чародії і воїни, і навіть істоти з давнього народу, яких люди вважають безсмертними.
У цьому світі є феї, дракони, русалки, підступні жорстокі вороги і сміливі віддані друзі. Море – живе, воно розмовляє з людьми, а зірку можна зняти з неба... Багато випробовувань і пригод чекає на корабель із чорними вітрилами і його команду, перш ніж вони дізнаються таємницю скарбів Примарних островів.
    Для читачів старшого шкільного віку