background

        Монтгомері Л.-М. Енн із Острова Принца Едварда : роман / Л.-М. Монтгомері ; пер. з англ. А. Вовченко. – Львів : Урбіно, 2014. – 267 с.

 

        Книжки легендарної канадської письменниці Люсі-Мод Монтгомері (1874-1942) вже понад століття користуються величезним успіхом у всьому світі. Щороку вони видаються мільйонними накладами у США, Канаді, Австралії, країнах Європи та Азії.

        Це третя книжка автора із циклу про Енн Ширлі, який складається з восьми романів.

        Час невблаганно пливе, і мрійлива дівчинка, а потім – зовсім юна вчителька перетворюється на чарівну студентку. Мрії Енн про навчання здійснюються, вона полишає ейвонлійську школу та їде до Редмондського коледжу. Перед нею нові можливості, нові знайомства, нові друзі й сердечна подруга Філіппа… Крім того, врода Енн і її небуденний розум привертають усе більше уваги. Природно, що довкола аж роїться від юнаків, і не один бажав би, щоб ця гордовита красуня стала для нього не лише другом. Іноді Енн сама не може розібратися у власних почуттях. Хто їй більше до душі – багатий і вродливий Рой Гарднер чи все-таки відданий Гілберт Блайт?

        Монтгомері Л.-М. Енн із Шелестких Тополь : роман / Л.-М. Монтгомері ; пер. з англ. А. Вовченко. – Львів : Урбіно, 2015. – 281 с.

 

        Закінчивши навчання в коледжі, Енн Ширлі влаштовується на посаду директорки школи в містечку Саммерсайд. Вона винаймає житло в старовинному, оповитому романтикою будинку Шелесткі Тополі. Попереду улюблена робота й очікування на одруження з коханим. Усе було б чудово, якби не ворожість численної й шанованої родини Прінглів, через яку Енн уже подумує покинути Саммерсайд. Та несподівано вона знаходить порозуміння із Прінглами, які відтоді стають їй справжніми друзями. Енн знайомиться зі своєю маленькою сусідкою Елізабет, відчуваючи у ній рідну душу, а згодом їй вдається заприязнитися зі своєю заступницею Кетрін – постійно всім незадоволеною молодою жінкою, яка під впливом Енн цілковито змінюється. Невдовзі Енн покине такі милі Шелесткі Тополі й повернеться до Ейвонлі.

        Це четверта книжка з серії історій про Енн Ширлі.

        Монтгомері Л.-М. Енн у Домі Мрій : роман / Л.-М. Монтгомері ; пер. з англ. А. Вовченко. – Львів : Урбіно, 2014. – 265 с.

 

        У житті Енн відбувається довгоочікувана подія: вона стає дружиною Гілберта Блайта. Молоде подружжя вирушає на узбережжя затоки Чотирьох Вітрів, де в приморському селищі Глен Гілберт займається лікарською практикою. Енн знайомиться з новими друзями: капітаном Джимом, який працює на маяку, панною Корнелією Брайант та Леслі Мур, яка дбайливо доглядає свого невиліковно хворого чоловіка. Тут, у Домі Мрій, на Енн чекають радощі й печалі заміжньої жінки, після важкого випробування вона зазнає щастя материнства і, як завжди, не втомлюється змінювати світ довкола себе.

         Це п’ята книжка з серії історій про Енн Ширлі.

        Монтгомері Л.-М. Енн із Інглсайду : роман / Л.-М. Монтгомері ; пер. з англ. А. Вовченко. – Львів : Урбіно, 2015. – 301 с.

 

        Дев’ять років минуло після переїзду Енн та її невеличкої на той час сім’ї з милого Дому Мрії в нове житло – просторий і сповнений веселих та сумних історій Інглсайд. Енн стає щасливою матір’ю шістьох дітей, дружніх і дуже різних особистостей. Тут вони, оточені щоденною любов’ю й турботою, ростуть, мріють, бавляться, вигадують нові світи, знаходять і втрачають друзів та вчаться відрізняти правду від облуди. Енн тим часом готується відпустити їх одного дня в чужий, небезпечний, але надзвичайно чудовий світ, вчиться на власних помилках і вкотре усвідомлює свою любов до найдорожчих людей у житті.

        Це шоста книжка із циклу про Енн Ширлі в чудовому українському перекладі Анни Вовченко.