background
"Книгоманія – 2020" розпочалася

    У 2020 році – після тривалої перерви – читачі Черкащини знову братимуть участь у Всеукраїнському конкурсі дитячого читання «Книгоманія – 2020». Черкаська обласна бібліотека для дітей долучається до боротьби й запрошує своїх відвідувачів зробити те саме! Змагання відбуватиметься в три етапи: на рівні населеного пункту (села, селища, міста), району, а потім області. За головний приз – поїздку до м. Львова на квітневий Фестиваль дитячого читання «Книгоманія» – боротимуться учні 6 – 7 класів. Заради перемоги доведеться неабияк попітніти, адже претенденти мають не просто читати багато книжок поза шкільною програмою, а робити це вдумливо й уважно (аби потім мати можливість протестувати свою пам’ять і розуміння в тематичних вікторинах). Та ще й творчо: під час ознайомлення із сучасною й класичною літературою діти мають старанно вести читацький щоденник, який потім оцінюватиме журі. На підсумковий захід до міста Лева від кожної області вирушать по двоє дітей – переможець обласного етапу й найкращий читач міста-обласного центру.

    Про умови участі й критерії оцінювання претендентів на звання суперчитачів можна більше дізнатися з положення про конкурс на сайті бібліотеки (розділ «Бібліотечному фахівцю», рубрика «Бібліотечні конкурси»). Радимо також зазирнути на сторінку «Книгоманії» на сайті Форуму видавців. Там можна переглянути додатки до положення, завантажити форму читацького щоденника, зареєструватися для участі (для бібліотек, у т. ч. шкільних) та більше дізнатися про спільноту «Таємне товариство книгоманів».

    Дати перебігу конкурсу:

  • І етап – до 21 лютого 2020 р.
  • ІІ етап – до 12 березня 2020 р.
  • ІІІ етап – до 3 квітня 2020 р.

    24 – 26 квітня 2020 – нагородження переможців на Дитячому форумі – Фестивалі дитячого читання «Книгоманія».

    За додатковими деталями й роз’ясненнями пропонуємо звертатися до нас за електронною адресою бібліотеки Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. або за телефоном: (0472)35-71-76.