background

    Театр – це справжнє свято і для глядачів, і для акторів, адже всі вони готуються, хвилюються, отримують задоволення від виступу.

   Учні 6-8 класів Першої міської гімназії побували на театральному святі „Ми йдемо в театр”, яке підготували працівники відділу мистецтв.

   Спочатку на екрані діти споглядали різноманітні архітектурні споруди театрів, потім здійснили віртуальний екскурс в історію його виникнення, познайомилися із творчістю організатора театральної справи, геніального поета і драматурга В. Шекспіра. Учні Першої міської гімназії виконали монолог Гамлета українською та англійською мовами, показали інсценівку за повістю М. Гоголя „Ніч перед Різдвом”.

   Надія Яківна Нікіфорова, художник-постановник Черкаського музично-драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка, поділилася секретами своєї професії та розповіла про роботу режисера і гримера. Її розповідь супроводжувалась показом відеослайдів. Юні глядачі випробували себе в ролі костюмера.

   Справжнім святом для всіх стало спілкування із акторами Черкаського академічного лялькового театру. Діти мали можливість не лише подивитися цікавий виступ, а й спробувати себе в ролі акторів-лялькарів.

   Музичний супровід заходу забезпечила викладач музичної школи №2 О. Панченко, а художні номери – юні артисти гімназії.

   На завершення дійства бібліотекар познайомила всіх присутніх із книжковою виставкою „Мистецтво театру” і висловила сподівання, що тепер діти частіше відвідуватимуть театр і бібліотеку, де на них чекає багато цікавих вистав та книг.

  

1.JPG 2.JPG 3.JPG 4.JPG