background

      Уже не перше десятиліття Україна змушує говорити про себе не лише через політичні досягнення та всілякі негаразди, а й на значно приємнішій підставі. Наприклад, як про Батьківщину відомих на весь світ спортсменів. Медалісти Олімпіад, рекордсмени, призери численних чемпіонатів – одні з улюблених героїв сучасності дітей та молоді. Адже ними можна не лише захоплюватися, а й сприймати їх як зразок для наслідування. Саме про таких спортсменів говорили з учнями 3-А класу СПШ І – ІІІ ступенів № 17 працівники відділу обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів під час години цікавого спілкування «Вище, сильніше, швидше».

     Своїх кумирів серед названих протягом заходу спортсменів могли впізнати і дівчатка, і хлопчики. Для перших, скажімо, була розповідь про видатну фігуристку Оксану Баюл, знаменитих біатлоністок сестер Валентину й Віту Семеренко, титуловану плавчиню Яну Клочкову. Для других – про мужніх боксерів Віталія й Володимира Кличків та Василя Ломаченка, легкоатлета Сергія Бубку, славного стрибками з жердиною і тим фактом, що він занесений до Книги рекордів Гіннеса за найбільшу кількість світових досягнень у легкоатлетичному спорті.

     Та особливе місце належить, звісно, найпопулярнішому виду спорту у світі, улюбленому представниками обох статей, – футболу. Тож читачам не могли не нагадати про іменитих футболістів України Андрія Шевченка та Олександра Шовковського. Згадка про вправного форварда та ефективного воротаря ще більше поліпшила настрій дітей. І не зайвий раз нагадала їм, що наша країна має ким пишатися в спорті. А ті, хто віритиме у власні сили, боротимуться за благородну мету й оберуть здоровий спосіб життя, у майбутньому зможуть додати слави Батьківщині.

 

02.JPG 03.JPG 04.JPG 05.JPG