background

     Боротьба з палінням і важливість здорового способу життя – теми не нові, та від того не менш актуальні. Говорити про них можна по-різному, головне – достукатися до кожного маленького читача. Саме це нещодавно зробили працівники одразу кількох відділів нашої бібліотеки.

     У відділі обслуговування учнів 5 – 9 класів користувачів «захопили» зненацька. А все завдяки новій ініціативі працівників читального залу та Інтернет-центру. Поки шанувальники безкоштовних комп’ютерів перечікують належну санітарну перерву в 15 хвилин, бібліотекарі пропонують їм провести час із користю. Першим таким заходом стала інформаційна хвилинка «Скажи шкідливим звичкам – ні!», яку для відвідувачів Інтернет-центру провели 25 листопада. Серйозну тему так і розкрили – виважено, ґрунтовно, ілюструючи розповідь прикладами з тематичної літератури. Діти почули про негативні наслідки паління, непомірного споживання алкоголю й експериментів із наркотиками. І з’ясували, що спорт та інші цивілізовані засоби відпочинку та зміни діяльності можуть принести не менше задоволення, уже не кажучи про користь, для душі й тіла.

IMG_2683.JPG IMG_2684.JPG IMG_2686.JPG IMG_2687.JPG

     В іншому ключі пройшов захід, присвячений здоровому способу життя, у відділі обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів. Тут 27 листопада учням 2-Б класу СПШ І – ІІІ ступенів № 17 та вихованцям 5 групи ДНЗ (ясла-садок) № 2 «Сонечко» показали лялькову виставу «Сигареті – ні!». Історія про підступну Лисицю, що торгувала в лісовому магазині цигарками, необережного Ведмедика, що спробував палити, та свідомих лісових мешканців, що вибрали свіже повітря й здорові легені на противагу тютюну, припала малечі до смаку. А хвороба горе-курця Ведмежати настільки вразила деяких дітлахів, що вони тут-таки зголосилися провести «виховну» бесіду вдома з батьками й дідусями.

001.JPG IMG_2755.JPG IMG_2774.JPG IMG_2854.JPG