background

      Протягом 12 – 13 листопада у відділі обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1-4 класів проходили заходи для учнів молодших класів в межах Дня бібліографії. За допомогою бібліотекарів діти вчилися правильно обирати й читати якісну дитячу періодику та знайомилися з рубриками найпопулярніших українських часописів.

     Так, для учнів 2-В класу СПШ № 17 та 2-Б класу СПШ № 3 проведено бібліотечний урок «Журнали й газети про новини планети». Бібліотекар розповіла малечі про улюблені серед їхніх однолітків видання – журнали «Пізнайко», «Малятко», «Барвінок», «Професор Крейд» та інші. Дітлахи вчилися розуміти, що таке рубрика, стаття, якою є структура журналу; дізнавалися, які теми розглядаються в дитячій періодиці; з’ясували, що такі видання можуть бути не тільки корисними, пізнавальними, а ще й захопливими, оскільки в них можна натрапити на веселі ігри, кросворди, ребуси або й стати учасником цікавих конкурсів.

     Цю інформацію також представили діткам з особливими потребами – для такої категорії читачів з 1-В класу СПШ № 3 бібліотекар відділу 13 листопада провела бібліографічний огляд дитячої періодики, спеціально завітавши до їхньої школи.

002.JPG 003.JPG 004.JPG 005.JPG

     Розкрити всі можливості дитячої періодики й просто весело провести час змогли учні 4 класу СПШ № 20, для яких у читальному залі відділу провели інформаційно-пізнавальну гру «Барвінкоманія». Розділившись на 3 команди – «Мудрагеликів», «Всевмійликів» та «Всезнайликів», – діти мандрували сторінками популярного в багатьох поколінь читачів журналу «Барвінок» (своїх передплатників видання тішить уже понад 80 (!) років). Протягом цієї подорожі учасники гри робили зупинки на рубриках «Календарик-нагадайлик», де пригадували основні свята українців; «З торбинки дядечка Запитальника», де розв’язували кросворд і вгадували зашифрований у ньому синонім до слова «маля»; «Балакучий Мотя», де впізнавали тварин і птахів за описом їхнього зовнішнього вигляду та звичок. Також читачі випробовували свої лінгвістичні знання за допомогою рубрики «Наш скарб – рідна мова», тренували словниковий запас, видобуваючи нові слова з назви видання «Барвінок». Відпочити між етапами змагання дітям допомогли «хвилинки-цікавинки», на яких учасники дізнавалися яскраві факти про свій організм, корисні солодощі, традиційні розваги інших країн тощо.

006.JPG 007.JPG 008.JPG 009.JPG