background

    В рамках Тижня правових знань відділами обслуговування бібліотеки проведено ряд заходів. Зокрема :

   "Знай свої права з дитинства"  - під такою назвою відбулася година правових знань для учнів 6-х класів ЗОШ № 19. Під час заходу діти ознайомилися зі статтями "Конвенції ООН про права дитини", розв`язували логічні завдання правової тематики, слухали різні історії із життя ровесників (про фізичне насильство з боку п`яних батьків, бродяжництво і т.п.), визнаючи порушення прав цих дітей у сім`ї, дитячому будинку, інтернаті.


 

   Цікавим і повчальним для старшокласників ЗОШ № 21 було спілкування з оперуповноваженим кримінальної міліції у справах дітей у Черкаській області Черненком О. А. Запитань було багато, а відповіді - вичерпні. Гість звернув увагу присутніх на адміністративну і кримінальну відповідальність неповнолітніх і про види покарань, які можуть бути застосовані до них. Та найголовніше Олександр Андрійович дав поради як поводитися в тій чи іншій ситуації, коли і куди необхідно звертатися в разі потреби.   Наприкінці зустрічі діти отримали від Олександра Андрійовича "Пам`ятки для школярів". Бібліотекар познайомила учнів із літературою правової тематики. 

   Під час проведення правознавчої гри "Я маю право, я - дитина" бібліотекар пояснила учням 4-А класу Першої міської гімназії зміст нових для них правових термінів, розкрила їх суть, допомогла дітям сформувати для себе правильні оцінки поведінки і людських взаємин. А ще школярам випала нагода спробувати себе в ролі юриста та оцінити вчинки літературних героїв популярних книг із правової точки зору.

   Протягом Тижня для дітей молодшого шкільного віку проводилися огляди тематичної полички "Зростаємо громадянами" і книжкової виставки "Я маю право". 

   Для дітей середнього і старшого шкільного віку в читальному залі відділу обслуговування учнів 5-9 класів постійно діє книжкова виставка "Не зламай свою долю".