background

       Навчитися робити симпатичні різнопланові іграшки в традиціях української та японської культури наприкінці листопада мали шанс молодші читачі бібліотеки. Для цього їм знадобився різнокольоровий папір, нитки й готовність докласти чимало зусиль, аби забавка вийшла до ладу. А в процесі виготовлення поробок дітлахи ще й поспілкувалися із цікавими творчими людьми.

     Учні 4-А класу СПШ № 3 на особистому досвіді з’ясували, чим і як бавилися їхні однолітки в давні часи. У межах народознавчої світлиці «Джерельце» відділ обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів провів для користувачів творчі посиденьки «Прабабусина іграшка». Метою заходу стало вив’язування з ниток мініатюрної конячки – своєрідної ляльки-мотанки. Звісно, в плані практичних можливостей такий коник поступається сучасним ефектним іграшкам. Однак він береже тепло рук того, хто його зробив, тож може стати чудовим сувеніром й оберегом. І добре прикрасить, скажімо, поличку з підручниками.

002.JPG 003.JPG 004.JPG 005.JPG

     На відвідувачів відділу масової роботи та естетичного виховання – учнів 4-А класу Першої міської гімназії – чекала творча зустріч із методистами Черкаського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді Галиною Миколаївною Малород та Вікторією Миколаївною Шандригось. Гості ознайомили дітей із традиційним японським мистецтвом оригамі, що дає можливість зайняти руки та думки, заспокоїтися й відпочити. Техніку оригамі учасники зустрічі задіяли для виготовлення паперового спінера – різновида дзиґи. Деталі потрібно було скласти з паперу трьох кольорів, після чого скріпити їх без клея. Діти вопоралися із завданням, здобувши під час заходу не лише нове вміння, а й кумедну іграшку, якою можна й милуватися, й бавитися водночас.

006.JPG 007.JPG 008.JPG 009.JPG