background

       По суті кажучи, захопливих подій, присвячених книгозбірням і читанню, в нашому закладі не бракувало не лише напередодні Всеукраїнського дня бібліотек, який святкуємо 30 вересня, але ще й кілька днів після нього. А все тому, що про книжковий храм ми готові говорити довго, й нашим читачам завжди знайдеться, що в ньому подивитися та до чого долучитися. Цьогоріч святкували ми з розмахом, тож і заходів було чимало – на будь-який смак.

     Спеціально до значущої дати відділ масової роботи та естетичного виховання підготував прем’єру квесту-гри «Літературний форт Боярд». Випробувати свої сили в інтелектуальних двобоях, командній боротьбі й індивідуальних фізичних змаганнях наважилися учні 7-Б, 7-А класів ЗОШ № 8 та 9-А класу СПШ № 17. Як неважко здогадатися з назви, ідею для цього заходу автори запозичили з популярного пригодницького телешоу, трансльованого ще з 90-х років. Правила в бібліотечному аналогу схожі: дві команди шукають по різних приміщеннях ключі, обмінюють їх на слова-підказки, здобувають цінний час, вступають у гру з Білою суддею та Хранителькою фортеці й потрапляють до справжньої Скарбниці. У якості Вежі форту слугує книгосховище бібліотеки. Роль цінностей виконують шоколадні цукерки-монетки, які на швидкість треба всліпу назбирати в скрині.

     Під час гри-квесту читачі відгадують логічні загадки, впізнають літературні твори за їхнім початком і закінченням, доповнюють прислів’я числівниками, розшифровують послання в пляшці, збирають пазли, поєднують імена письменників з героями їхніх книг тощо. Вистачає в змаганні й кумедних завдань на швидкість та реакцію – такими є двобої з Білою суддею. Розвага вчить ще більше цінувати якісну літературу, покладатися на себе й на друзів, а ще у веселій формі представляє бібліотеку, як справжній палац з інтелектуальними багатствами.

002.JPG 003.JPG 004.JPG 005.JPG 006.JPG 007.JPG 008.JPG 009.JPG

      Решта заходів до Всеукраїнського дня бібліотек у читальні проходила не вперше, хоч від цього вони не були менш цікавими. Так, для учнів 4-А класу ЗОШ № 8 працівники цього ж відділу провели мандрівку в часі «Від кам’яної книги до електронної». Пізнавальний екскурс в історію рукописів і видавничої справи, насичений яскравими фактами й адаптований для маленького читача.

     Відділ обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів оголосив з нагоди свята акцію «Тиждень забудькуватого читача», що передбачав максимально лояльні умови для повернення протермінованих книг у період з 25 по 30 вересня. Для істинних шанувальників друкованого слова тут пройшов книжковий аукціон «Цікаві таємниці з книжкової скарбниці» – можливість своїми знаннями заробити право на першочергове ознайомлення з бестселерами й найгарячішими новинками. У таку боротьбу включилися учні 3-Б класу СПШ № 17. Також у відділі організували бібліотечну гру «Вам знайомий дім книжковий» для учнів 4-А класу ЗОШ № 6 й представили учням 4-Б класу ЗОШ № 19 відеоенциклопедію «Велика книга бібліотечних рекордів».

     Користувачі відділу обслуговування учнів 5 – 9 класів по-справжньому весело розважилися завдяки перевіреним часом і популярним бібліотечним пригодам. Так, бібліоквест «Що в бібліотеці» в цей час відвідали учні 5-Б класу ЗОШ № 22, 5-Г класу СПШ № 17, 5-А класу Першої міської гімназії. А загадки магічного квесту «Вам лист із Гоґвортсу» за мотивами серії книг Джоан Роулінг про Гаррі Поттера розгадували учні 8-Б класу Першої міської гімназії та 7-Г класу СПШ № 17. На учнів же 7-Б класу Першої міської гімназії чекала порція інформації про вдалі екранізації літературної класики й розкручених сьогодні серій у бібліокіно «Читали. Дивилися. Радимо. Частина 2».

 

010.JPG 011.JPG 012.JPG 013.JPG