background

      Чудодійний вплив звуків і ритмів на людину й природу довкола відомий з давніх-давен. Не всі його усвідомлюють, але всі відчувають, варто лише хоч раз почути ту саму, «свою», мелодію. Перевірити магічну силу нот на собі, насправді відпочити душею мали нагоду учні 5-Б, 7-А і 7-Б класів Першої міської гімназії на зустрічі в літературно-музичному салоні «І множаться звуки в чарівний мотив», що її провів відділ масової роботи та естетичного виховання. До читачів у глядацькій залі доєдналися також волонтери відділення Всеукраїнської благодійної організації «Турбота про літніх в Україні» в м. Черкаси.

     Світ музики надзвичайно багатий і різноманітний. Тут є своя історія, наука, симбіоз з іншими видами мистецтва. Бібліотекар розповіла присутнім чимало цікавих фактів про це. Наприклад, про дослідження китайських археологів, що доводять існування звукових інструментів ще 2 тисячі років тому. Про японську практику лікування людей за допомогою композицій. Про розмаїття жанрів і напрямків, сучасні українські гурти, зростання емоційної потужності кінематографу після появи звукового супроводу, творчу лабораторію видатних композиторів. Щодо останнього пункту, тут на учасників дійства чекав сюрприз: учні Черкаської дитячої музичної школи № 2 представили невеличку театралізацію про життя й особисті колізії італійського митця Антоніо Вівальді.

     Вихованці й викладачі музичної школи взагалі чимало долучилися до організації зустрічі. Вони, разом із обдарованими учнями Першої міської гімназії, наповнили захід численними художніми номерами. Юні артисти грали на фортепіано, сопілці, бандурі, танцювали, читали вірші й виконували пісні. Перформанси й інформація від бібліотекаря супроводжувалися демонстрацією тематичних слайдів і доповнювалися відеоматеріалами. Наприкінці зустрічі читачам запропонували ознайомитися з виданнями з тематичної книжкової виставки, адже озброєний знаннями розум і прекрасне мистецтво сприймає більш глибоко.

 

002.JPG 003.JPG 004.JPG 005.JPG 006.JPG 007.JPG 008.JPG 009.JPG