background

      Здавна перевірено, що виховати в собі хороший смак до мистецтва можна, пильно вивчаючи його найкращі зразки й розвиваючи власну ерудицію. На цих твердженнях побудовані заходи в межах музичного лекторію, що їх відділ масової роботи та естетичного виховання проводить спільно з викладачами й учнями Черкаської дитячої музичної школи № 2. Дві квітневі події лекторію традиційно пропонували присутнім зразки якісної музики й паралельно навчали малечу добре орієнтуватися у світі звуків та ритмів.

     Лекція-концерт «Музичні мандрівки» відкрила найліпші твори європейських композиторів учням 4-А та 4-Б класів ЗОШ № 8. Читачі уявно відвідали Німеччину, Австрію, Італію та ще деякі країни, слухаючи про їхні традиції музикування, знахідки в царині цього тонкого мистецтва, найвідоміших представників національних музичних олімпів. Краще засвоїти інформацію допомагали п’єси, які талановиті юні музиканти виконували на фортепіано. На окрему увагу заслуговує невеличка театралізація за мотивами біографії видатного італійського композитора й скрипаля Антоніо Вівальді. Її на суд дітлахів представили четверо артистичних учнів ДМШ № 2.

     Не менший інтерес у читачів бібліотеки викликала музична година «Музична АБВГДейка», яку відвідали учні 3-А класу СПШ № 3. Протягом цього заходу розмова з присутніми малюками була побудована геть інакше, інтерактивно. Лектор пропонувала учасникам віршовані загадки, відповіддю на які були назви різних музичних інструментів. Після того, як черговий інструмент розгадували, учні ДМШ № 2 демонстрували його в дії. Класичні й популярні композиції, а також мелодії з мультфільмів були зіграні на сопілці, гітарі, скрипці, трубі, акордеоні, бандурі. Завдяки такому живому спілкуванню звучання й зовнішній вигляд інструментів надовго запам’ятається нашим маленьким читачам.

     Крім того, обидва заходи доповнила презентація книжкової виставки, яку працівники відділу масової роботи та естетичного виховання підготували спеціально до лекторію. Таким чином, уважно послухавши інформацію й музику, діти мали можливість обрати собі книжку, аби розширити власний кругозір із теми.    

002.JPG 003.JPG 004.JPG 005.JPG 006.JPG 007.JPG 008.JPG 009.JPG