background

       Можливо, традиційні новорічні ранки з хороводами, віршиками для Діда Мороза й антагоністом у вигляді Баби Яги й припадають до смаку лише найменшим, та це не означає, що іншим дітлахам ніде розважитися напередодні свят. У відділі обслуговування учнів 5 – 9 класів вигадали не менш веселий рухливий захід для читачів старшого віку – новорічні бродилки «Святкова круговерть». Кількість груп, які взяли участь у дійстві за два останні тижні грудня переконливо доводить: учні 5 – 7 класів теж обожнюють усілякі новорічні змагання й для отримання солодких подарунків готові докласти максимум зусиль!

     З 18 по 28 грудня до квесту з порятунку ялинки долучилися учні 7-А, 5-В, 6-Б класів СПШ № 3; 6-А, 6-Б, 6-В, 5-А, 5-Б, 5-В класів ЗОШ № 21 ім. Ю.Г. Іллєнка; 7 класу ЗОШ № 29; 6 класу СПШ № 20; 5-А, 5-Б класів ЗОШ № 7; 5 – 6 класів приватної ЗОШ «Перлина». Кожен клас розділяли на дві команди з емблемою сніговика та шапки Санта-Клауса, що їх Снігуронька у відео закликала допомогти зняти темну магію зі святкового дерева. Далі діти вирушали коридорами читальні на пошук чарівних слів заклинання. Чотири елементи чаклунської фрази треба було виставити в певному порядку, підгледіти який можна в книзі О. Волкова «Чарівник Смарагдового міста». Наприкінці квесту команди об’єднували зусилля й дружно читали заклинання перед головною ялинкою книгозбірні. У разі, якщо все було зроблено правильно, святкова красуня загоралася вогнями, а під її лапатим гіллям з’являвся заповітний червоний мішок із подарунками.

     Насправді для пошуків спеціальних слів дітям доводилося активізувати всі свої творчі здібності й фантазію. Ключі до наступних локацій «бродилок» і нові завдання гравці отримували після виготовлення паперових сніжинок у Майстерні ельфів, упорядкування інгредієнтів для олів’є в буфеті, новорічного караоке в частині будівлі, куди боявся заходити Кевін зі стрічки «Один удома» (якій саме, спробуйте згадати). Помічникам Снігуроньки доводилося розмовляти з чарівним дзеркалом, шукати загадки на зірковому небі, малювати сніговика із заплющеними очима, артистично показувати тематичні зимові слова, надсилати плоди своїх зусиль у вежу самої Снігової Королеви. Усі ці співи, загадки, вірші, рукоділля, екстремальні уроки живопису й пантоміма спричинювали стільки веселощів, творчих суперечок та біганини, що вміст мішка Діда Мороза (а розчаклувати його разом із ялинкою вдавалося всім – мабуть, ви в цьому й не сумнівалися?) не настільки вже й інтригував учасників квесту. Хоч, звісно, новорічна красуня в сяйві різнокольорових вогників і чесно заслужені солодощі були гідним акордом для такого захопливого змагання. 

 

002.JPG 003.JPG 004.JPG 005.JPG 006.JPG 007.JPG 008.JPG 011.JPG 012.JPG