background

        Можливістю залишити хорошу пам’ять про себе та свою область скористалися читачі й працівники бібліотеки, долучившись до мистецького проекту «Україна моя вишивана». 12 грудня наш заклад приймав у себе вишиту карту України, яка мандрує містами нашої держави, збираючи різнокольорові стібки від професійних майстрів й аматорів. Близько 40 осіб – учні Першої міської гімназії й ЗОШ № 12, бібліотекарі та технічні працівники книгарні – додали кілька рожевих хрестиків до обрисів Черкащини (на карті наш номер – 13), блакитних і жовтих стібків – до фону. Наш заклад став одним із перших в області, хто отримав нагоду попрацювати голками й нитками.

     Проект був започаткований ще влітку на Тернопільщині небайдужими людьми на чолі з народними майстринями Іриною Харатін та Тетяною Дяківнич. Організатори проголосили метою акції «об’єднання різних спільнот України для духовного процвітання Батьківщини». Саму ж карту вони назвали «соборним молитовним полем єднання українців з різних куточків нашої Батьківщини у любові до спільного генетичного коду нації, української вишиванки». Поки що масштабне вишиване полотно потрапило до рук жителів західних регіонів держави. Але вже після Черкаської області, у якій карта гостювала з 11 по 18 грудня, вишивка вирушить на Донбас та Лівобережну Україну.

     Кажуть, що за рукоділля слід братися із чистими думками та зі спокійною душею. Хтозна, чи було це правило дотримане нашими учасниками на початку дійства, але вже за кілька стібків вони почали посміхатися й по-справжньому захопилися процесом. Наприкінці ж бібліотечні вишивальники зізналися, що одержали справжнє задоволення від спілкування та, загалом, від такого творчого й гармонійного дозвілля. Сподіваємося, карта щасливо пройде весь запланований шлях і виконає свою місію об’єднання та миру.

002.JPG 003.JPG 004.JPG 005.JPG