background

     Красу й ошатність золотої осені, її особливий настрій і здатність надихати вчили читачів цінувати у відділі масової роботи та естетичного виховання. Насолоду від вишуканих поетичних і візуальних образів, музичних і хореографічних номерів, а ще заряд бадьорості й натхнення отримали учні 5-Б, 7-А, 7-Б класів Першої міської гімназії. Таке свято на зустрічі в літературно-музичному салоні «Осіння елегія» їм забезпечували не тільки бібліотекарі, а також артисти-аматори із 6, 7 та 9 класів Першої міської гімназії та СПШ № 17.

     Коли на вулиці спостерігаємо лише низько нависле небо, сіру мряку й холодний вітер, приємних емоцій особливо бракує. Але «Осіння елегія» непогано заповнила дефіцит. Згадати про те, що непривітна й дощова пора року може бути приємною, присутнім допомагали вірші Ліни Костенко, Анатолія Качана, Григорія Чупринки у декламації талановитих однолітків; перегляд слайдів із копіями розкішних осінніх картин зарубіжних художників (до слова, ці фото наочно довели, що гарними в цей час можуть бути не лише заміські краєвиди, а й цілком урбаністичні пейзажі); ознайомлення з біографією та творчістю співця природи й прекрасних почуттів – французького композитора Мішеля Леграна. Очі глядачів потішили ще й два танці – сучасний і класичний – у виконанні чотирьох обдарованих дітей. Особливу атмосферу легкого спліну й магії теплого спілкування забезпечувала жива фортепіанна музика.

     Виразним акцентом зустрічі стало вітання від поета, барда, члена Національної спілки письменників України, лауреата Міжнародного літературного конкурсу романів, п'єс, кіносценаріїв, пісенної лірики та творів для дітей «Коронація слова» Володимира Олексійовича Даника. Він трохи поспілкувався з учасниками заходу й презентував їм одну зі своїх пісень у тему.     

     Завершилося дійство традиційно: відвідувачів запросили збагатити свою ерудицію й відточити естетичний смак за допомогою «осінніх» книг, наявних у фонді бібліотеки. Деякі із цих видань були представлені на книжковій виставці, що доповнювала захід.

002.JPG 003.JPG 004.JPG 005.JPG 006.JPG 007.JPG 008.JPG 009.JPG 010.JPG 011.JPG 012.JPG 013.JPG