background

        Персональну виставку «Мистецька палітра» презентувала 10 листопада в галереї відділу масової роботи та естетичного виховання черкаська художниця Ольга Курська. Підтримати її на цю важливу подію прийшли учні мисткині (за освітою Ольга Станіславівна також викладач образотворчого мистецтва) – вихованці художньої студії «Сузір’я» ПНЗ «Багатопрофільний молодіжний центр» Черкаської міської ради.

     Ольга Курська зустріла юних поціновувачів мистецтва та їхніх батьків не лише короткою розповіддю про свої останні роботи. Вона провела відразу й своєрідне практичне заняття, тут же, на місці, навчаючи втримувати натхнення й спрямовувати творчу енергію на полотно. А засоби для цього можуть бути найнесподіваніші. Хоч би й… кава. Саме таку речовину Ольга Станіславівна запропонувала дітлахам і дорослим використати в якості фарби. Присутні з ентузіазмом вхопилися за пензлі.

     Про свою ж нову експозицію сама художниця каже так: «„Мистецька палітра‟ – це дуже незвичайна і нестандартна виставка. У ній я хочу показати якнайбільше технік, напрямків і видів мистецтва. Художник не повинен обмежувати себе, адже творчість багатогранна. Скільки кольорів на палітрі, стільки й шляхів розвитку творчої особистості…». Ці слова цілком відповідають тому, що ми бачимо на картинах: вони сповнені життя, оригінальні, незмінно притягують око.

     Аби всі, хто хоче переглянути її роботи, підійшли до цього серйозно й з належною увагою, Ольга Курська придумала цілий квест. Вивчаючи картини, юні естети мають, наприклад, знайти на них коня, що живе у воді; виокремити малюнок, який припаде до смаку кавоманам; побачити зображення риби й пояснити, чому вона не проста; збагнути, якими фарбами відтворена Долина троянд тощо. Відповіді художниця пропонує надсилати на її сторінку в мережі Фейсбук. Активним й уважним обіцяє заохочення.

     Виставку Ольги Курської в галереї відділу масової роботи та естетичного виховання можна відвідувати до кінця року. 

002.JPG 003.JPG 004.JPG 005.JPG 006.JPG 007.JPG 008.JPG 009.JPG