background

         Про те, що знання можна виміряти в цілком реальних, фізичних величинах, тепер точно знають кілька наших читачів. А саме Дмитро Кучер та Анна Паливода – переможці акції «Книги на вагу», яка вже другий рік поспіль проходить у відділі обслуговування учнів 5 – 9 класів. Це невеличке змагання має за ціль порахувати, скільки кілограмів літературних творів здатен подолати завсідник бібліотеки за літо. На спеціальних вагах вимірювалася кожна «порція» видань, яку читач брав на формуляр. Відповідно, знову вкласти книжки на шальки можна було лише після ретельного ознайомлення з попередніми історіями. Результати переможців нас приємно потішили.

     Скажімо, Дмитро Кучер, який став лідером у віковій категорії учнів 5 – 6 класів наважив 8 кг 905 г найзахопливіших книг. Свою заслужену винагороду – книгу «Персі Джексон і море чудовиськ» Р. Ріордана, солодкий подарунок і невеличкий бібліотечний сувенір – хлопчина отримав публічно. Для нього і всього 6-Г класу СПШ № 17 працівники читальні провели бібліотечний слем «Хвилина слави». Наприкінці заходу, у процесі якого читачі оцінювали «таланти» різножанрових книжок у різних номінаціях, ближче знайомилися із бестселерами, голосували за своїх літературних улюбленців, переможець акції був представлений одноліткам.

     Анна Паливода (вікова категорія учнів 7 – 9 класів), яка подолала бар’єр із 8 кг 445 г, свою винагороду отримала після історичної відеогодини «Україна в полум’ї війни». На захід, присвячений річниці визволення Батьківщини від фашистських загарбників, завітав 7-А клас ЗОШ № 12, ученицею якого і є наша переможниця. Подарунок Анни був майже таким самим, як у Дмитра, тільки видання вона отримала більш «дівчаче» – книгу Клауса Гаґерупа «Маркус і Сігмунд».

002.JPG 003.JPG 004.JPG 005.JPG 006.JPG 007.JPG 008.JPG 009.JPG