background

         Блукати абонементами читальні, тримаючись за руки батьків і цілком покладаючись на їхній літературний смак, – звісно, дуже приємно. Та зовсім інша справа, коли асортимент книжкових полиць ти вивчаєш в компанії товаришів, майже самостійно, майже дорослий, озброєний рюкзаком і титулом школяра. Цю особливу читацьку насолоду відчули нещодавно учні 1-А, 1-Б класів СПШ № 33 ім. В. Симоненка, 1-А, 1-Б класів ЗОШ № 19, 1-А, 1-Б класів ЗОШ № 8, 1-Б, 1-В класів СПШ № 3. На малюків, які вперше зазирнули в книжковий храм або зробили це в новому статусі школяра-«першачка», у відділі обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів і відділі масової роботи та естетичного виховання чекало чимало цікавої інформації й приємних емоцій.

     Насамперед працівники обох відділів провели для своїх відвідувачів екскурсії. Тепер наші нові читачі не заблукають у бібліотечних коридорах і точно знатимуть, де саме на них чекатимуть казки, де – журнали, де – альбоми з мистецтва. Дітлахи дуже швидко освоїлися в новому для них просторі, випробувавши стільці й дивани на міцність та переглянувши якнайбільшу кількість літератури, що втрапила в їхні чіпкі рученята.

     «Розбавити» серйозну інформацію про правила користування книжковим фондом та функції бібліотеки малюкам також допомогли. Так, у відділі обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів для нових читачів після екскурсії приготували лялькову виставу «Троє поросят». Повчальну історію про будівельників-аматорів та важливість родинних стосунків першокласники переглянули в чарівній атмосфері Кімнати казок. У відділі ж масової роботи та естетичного виховання майбутнім книгоманам запропонували трохи розім’ятися й повеселитися. На них чекала пізнавально-ігрова година «Подружись з мистецтвом».   

     До слова, у ці ж дні знайшлися в бібліотеці розваги й для завсідників. Учні 3-А класу Першої міської гімназії потрапили до нашого приміщення точно не вперше, та це не означає, що нам більше нічим їх здивувати. У відділі масової роботи та естетичного виховання для них провели прем’єрний творчий урок «У фруктовому садочку».

002.JPG 003.JPG 004.JPG 005.JPG 006.JPG 007.JPG 008.JPG 009.JPG 010.JPG 011.JPG 012.JPG 013.JPG