background

        День народження вільної держави – для наших читачів вагоме свято. Вони точно знають, наскільки важливе 24 серпня для історії, і завжди готові поповнювати свої знання в патріотичному руслі. Напередодні свята користувачам бібліотеки випала нагода довести це, завдяки кільком відділам нашої читальні.

     Наприклад, найменші відвідувачі пильно вивчали інформаційний стенд «Миттєвості незалежної України» та відповідали на питання вікторини «Це моя Україна» у відділі обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів. Для старших читачів працівники відділу обслуговування учнів 5 – 9 класів провели огляди книжкових виставок «Я чую твій голос, моя Україно» та «Україна – моя країна».

     Справжні патріоти будь-якого віку могли проявити себе й в Інтернет-центрі бібліотеки. Тут на них чекали два он-лайн тести на перевірку загальної ерудиції з історії, культури, географії та сучасного життя країни. Ті ж, хто не міг або не хотів розбиратися в тонкощах комп’ютерного тестування, охоче демонстрували інтелект і пам’ять в усному опитуванні. Ці заходи отримали назву інтерактивної гри-вікторини «Що я знаю про Україну?».

     На славу попрацював у цьому напрямку й сектор нестаціонарного обслуговування відділу обслуговування учнів 5 – 9 класів. Його колектив організував для дітей, що відпочивають у багатопрофільному дитячому санаторії «Сосновий бір» та в Черкаському обласному дитячому санаторії «Пролісок», уроки державності «Символіка – це спадок поколінь», «Незалежна Україна: історія та сьогодення» та пізнавальну відеогодину «Великі українці».

002.JPG 003.JPG 004.JPG 005.JPG