background

          Учасниками справжнього свята могли побувати всі, хто прийшов на майданчик біля книжкового супермаркету «Буквиця» 1 червня. Читання літературних творів, імпровізована виставка ілюстрацій, пісні та конкурси стали найкращим супроводом для презентації альманаху «Вибрики Пегасика». До видання увійшли твори, написані протягом 2015 – 2017 років учасниками літературно-творчого гуртка «Пегасик», що працює в нашій бібліотеці.

     Для більшості авторів це була перша можливість побачити свої твори виданими та ще й проілюстрованими. В альманах увійшло 76 дописів від 24 юних письменників. У ролі ілюстраторів були 17 вихованців зразкової художньої студії «Сходинки» та художньої студії «Сузір’я» ПНЗ «Багатопрофільний молодіжний центр». Зібрати кошти на публікацію матеріалів вдалося насамперед завдяки зусиллям самих «пегасівців» та їхнього керівника письменниці Олени Желєзняк. Вони підготували красиві вироби хенд-мейд для благодійного ярмарку під час Черкаського книжкового фестивалю (детальніше про це можна прочитати тут). Тоді вдалося назбирати досить велику суму. Однак у процесі роботи історій і малюнків для включення в збірочку виявилося більше, ніж планували. Тоді до справи долучився благодійник (він зажадав лишитися невідомим), який у критичний момент пожертвував у загальну скарбничку тисячу гривень. Таку допомогу важко переоцінити, тож автори «Вибриків Пегасика» від усього серця дякують цій людині і всім, хто так чи інакше долучився до збору коштів.

     Видати цілісну, яскраву, зручну для читання книгу і як слід презентувати її гуртківцям допомогла низка компаній і окремих осіб. Наприклад, майстриня Лідія Колесник створила для «Пегасика» чудовий логотип. Тепер він не лише прикрашатиме обкладинку книжки, а й стане ще одним символом гуртка. Книжковий супермаркет «Буквиця» допоміг в організації свята та надав подарунки для переможців конкурсу, проведеного з нагоди свята. Тобто для тих, хто вгадав найбільшу кількість ілюстрацій до творів, які прозвучали під час презентації. Озвучити захід допомогла компанія «IQtech Event Service». Нарешті, сам альманах був опублікований видавцем Юлією Чабаненко.

     Вихованці «Пегасика» щиро вдячні спонсорам, усім, хто підтримав і допоміг втілити їхню мрію. Крім того, юні письменники вже почали збирати на нове видання. Тож кошти, зароблені від продажу «Вибриків…», планують спрямувати саме на цю мету.

002.jpg 003.jpg 004.jpg 005.jpg 006.jpg 007.jpg 008.jpg 009.jpg 010.jpg 011.jpg 012.jpg 013.jpg 014.jpg 015.jpg 016.jpg 017.jpg