background

          Зі співами, танцями, жартівливими змаганнями й різноманітними вікторинами минув для читачів бібліотеки Міжнародний день захисту дітей. Декому з учасників заходів пощастило як слід розважитися, дехто поєднав грайливу форму із серйозним змістом, а для когось свято стало викликом для творчих здібностей і мистецького хисту.

     Працівники відділу обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів викликали посмішки малюків, що відпочивають в оздоровчому таборі при СПШ № 17, за допомогою дня веселих забав «Дитинство з іскрою в очах». Підтримувати хороший настрій користувачам допомагали кумедні загадки, спортивні розваги на кшталт футболу з повітряною кулькою (тільки замість ніг гравці використовували носи) та відьомського таксування з мітлою, малювання чоловічків на швидкість, перукарські виправи тощо. Стимулом у деяких змаганнях був не лише підбадьорливий сміх однолітків й усвідомлення власної перемоги, а й символічні призи.

     Засвоїти базові знання з юриспруденції дітям з оздоровчих таборів при колегіумі «Берегиня», загальноосвітній санаторній школі-інтернаті № 14 та ЗОШ № 6 у цьому-таки відділі пропонували через правознавчу гру «Я – дитина, я – людина». Розв’язуючи її завдання, учасники дізнавалися про вимоги Конвенції ООН про права дитини, відповідали на «казкові» питання, розкодовуючи таємничий шифр, та розглядали тематичні малюнки. Пригадавши сюжети та конфлікти «Попелюшки», «Золотого ключика», «Гидкого каченяти», «Кози-дерези», «Снігової королеви» та інших відомих казок, гравці побачили, як можуть порушуватися право на щасливе дитинство, на медичну допомогу, на проживання з батьками, на особисте життя і таємницю, навіть право на життя. У нагоді стала також вікторина про буденні для дорослих людей моменти життя: коли треба одержувати паспорт, з якого віку дозволяють працювати, на яке покарання варто чекати, коли порушуєш закон, та багато-багато іншого. Одну з ігор відвідали представники Головного територіального управління юстиції в Черкаській області. Такі гостини пройшли із взаємною користю і стали додатковим кроком у популяризації правової освіти для дітей.

002.JPG 003.JPG 004.JPG 005.JPG 006.JPG 007.JPG 008.JPG 009.JPG

     Не розчарували своїх відвідувачів і у відділі масової роботи та естетичного виховання. Для дітей з оздоровчого табору при ЗОШ № 12 тут організували святкову розвагу «Країна дитинства – щаслива пора». У пошуках веселощів дітлахи мандрували уявним паровозом ігровими станціями, на кожній із яких на учасників чекали всілякі естафети, рухливі змагання, пантоміма й хитромудрі питання. Сюрпризом для присутніх став святковий виступ від вихованців студії східного танцю «Роксолана». Юні танцюристки на чолі зі своїм тренером представили одноліткам концертний номер із популярного белі-дансу. А потім для всіх бажаючих під запальну східну музику провели короткий майстер-клас. Ще одним приємним бонусом для дітлахів стала можливість взяти участь у конкурсі дитячого малюнка «Барви літа – на асфальті». Найбільш винахідливі й вправні художники, що наважилися випробувати свої сили з кольоровою крейдою, отримали подарунки.  

010.JPG 011.JPG 012.JPG 013.JPG 014.JPG 015.JPG 016.jpg 017.JPG 018.JPG