background

       Вшановувати матусь, висловлювати їм свою любов і вдячність, безперечно, треба щодня. Однак календар знаменних дат дає нам для цього додаткову урочисту нагоду – відносно нове в нашій країні, але дуже миле свято другої неділі травня – День матері. Зрозуміти витоки й значення цього свята для кожного, а ще порадувати неньок і самим розважитися читачам бібліотеки випала можливість на тематичних заходах відділу обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів.

     Найбільш пишно й красиво відзначити цей день вдалося учням 2-А класу Першої міської гімназії, які стали головними дійовими особами родинного свята «Найдорожче в світі слово – „мама‟». Традиційними (та від того не менш приємними) для такого формату є сентиментальні пісні й вірші про всепереможну силу материнської любові. Тож не дивно, що саме таких ліричних номерів у виконанні дітлахів не бракувало. Жвавої нотки події додавали кумедні ігри для дорослих і малих. Юні читачі мали командно намалювати матусин портрет (від кожного художника – по одній деталі обличчя або силуету), зробити одне одному зачіски на швидкість, дібрати епітети про неньку на літери слова «вітаємо». Та й поважні глядачі не сумували. Спеціально для матусь і бабусь було підготовлене відповідальне завдання: зібрати на швидкість якнайбільше розсипаних на підлозі цукерок. Складність такої роботи полягала в тому, що вдаватися до збиральництва учасницям конкурсу довелося із зав’язаними очима.

     Суто пізнавальну мету переслідувала інформаційна бесіда «Мама – сонечко в сім’ї, ми – промінчики її» для учнів 2-Д і 2-Є класів СПШ № 17. Уважні слухачі розповіді бібліотекаря поринули в історію свята та ознайомилися з правилами його відзначення в різних країнах.

002.JPG 003.JPG 004.JPG 005.JPG 006.JPG 007.JPG 008.JPG 009.JPG