background

     Добіг кінця черговий сезон чемпіонату міста Черкаси серед шкільних команд учнів 6 – 8 класів та 9 – 11 класів з гри «Що? Де? Коли?». Для тих, хто пильно стежив за боротьбою команд, переможці, можливо, не становлять сюрпризу, але інтрига (принаймні в молодшій категорії гравців) таки зберігалася до завершення 4 туру.

     Серед учнів 6 – 8 класів інтелектуальна битва розгорілася не на жарт. На почесні лаври претендували відразу дві команди – «Клевер» (ЗОШ № 22) і «Мамонтята» (Гуманітарно-правовий ліцей). З туру в тур вони набирали приблизно однакову кількість балів і змінювали одне одного в топових рядках турнірної таблиці. Не пасли задніх і «Фімляни» (ФІМЛІ), у попередніх двох турах йдучи стремено в стремено з тими самими «Мамонтятами». Як не дивно, остаточно все вирішив перший тур. Хоч і 25 квітня «Клевер» зіграли добре, але серед трійки лідерів лише вони взяли принаймні в одній битві 14 питань (і це було якраз на початку сезону), це й вирішило результат змагання. Відповідно, друге місце дістали «Мамонтята», третє – «Фімляни».

     Підсумки гри серед учнів 9 – 11 класів виявилися більш передбачуваними. Золотим призером стала «Еврика» (СПШ № 18), що вела перед протягом майже всього турніру. Лише в другому турі перемогу вдалося вирвати «Евересту» (Перша міська гімназія) з 22 взятими питаннями проти 20 питань інших лідерів. Не в останню чергу такий успіх на одному з етапів допоміг «Евересту» залишити за собою друге місце в усьому турнірі (в решті ігор він показав себе не настільки феєрично). Третє місце посіла команда Iron Brain (СПШ № 17), лише на один бал відставши від срібного призера.

     Цього року, крім грамот, переможці турніру отримали приємні призи – солодощі та книжки.

002.JPG 003.JPG 004.JPG 005.JPG 006.JPG 007.JPG 008.JPG 009.JPG