background

     Можливо, зараз у бібліотеці й не так гамірно, як буває протягом навчального року, але роботи працівникам усе одно вистачає. По-перше, у нас щоп’ятниці об 11 годині працює літній кінозал. По-друге, на кількість читачів ніхто не жаліється: коли ж і читати захопливі книжки, як не на канікулах? А по-третє, для відвідувачів подій у нас ніколи не бракує: найрізноманітніші пізнавальні й розважальні заходи проводяться як у приміщенні книгозбірні, так і на нестаціонарних пунктах бібліотечного обслуговування.

     Читальня не перший рік співпрацює з обласними дитячими санаторіями «Сосновий бір», «Пролісок» й оздоровчим табором «Мрія». Уже не одна зміна дітлахів, що відпочивають у цих закладах, скористалася бібліотечною літературою й відвідала заходи, які для них проводять працівники відділу обслуговування учнів 5 – 9 класів й відділу масової роботи та естетичного виховання.  Теми подій, без перебільшення, задовольнять будь-який дитячий смак.

     Хочете у вересні вразити всіх однокласників новими знаннями? Будь ласка! Допоможуть у цьому пізнавальні відеогодини «Звідки родом шоколад?», «Прохолодна насолода: історія морозива», «Чудеса і таємниці Землі», «Таємниці морських глибин» (для старших); «Зооцікавинки», «Найцікавіше про динозаврів», «Птахи знайомі і незнайомі», «Дивосвіт природи», «Легенди Черкаського краю» (для малюків).

     Любите поєднувати навчання з розвагами? Жодних проблем. У нагоді стануть пізнавально-розважальна гра «Що? Як? Чому?» та ігри-конкурси «Метиковані загадки, найнесподіваніші розгадки», «Інтелектуальне казино». А для поціновувачів веселого й безтурботного відпочинку в резерві маємо розважально-ігрові програми «Барви сонячного літа», «Сяйте, усмішки, сонцем зігріті», конкурсно-розважальні програми «Літо – весела пора» та «На гостину запрошує нотка».

     Давно вирішили виховати у себе витончений естетичний смак? Немає нічого простіше із мистецьким калейдоскопом «Караван історій» та мистецькою годиною «Таланти твої, Черкаси». А можливо, ви найбільше цінуєте національну історію й звичаї? Тоді найкращим вибором є урок українознавства «Зелена неділя – свято природи», години народознавства «Чари дивосвіту купальського» й «Купальська ніч-чарівниця», правознавчий турнір «Конституцію вивчай, пам’ятай і поважай» (до 20-ї річниці ухвалення Конституції України), урок державності «Конституція України – гарантія прав людини». До слова, доповнити свої знання з історії затвердження основного закону держави, крім як на заходах, можна, переглянувши тематичну книжкову виставку, що й зараз працює в холі бібліотеки. Її чудово доповнює виставка робіт учасників обласного етапу Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості «Мрії про Україну: дитячий погляд».

     До речі, навідатися в приміщення – і не лише для ознайомлення з яскравими виставками – читальні наші користувачі мали кілька приводів. Так, розважальні програми у відділі масової роботи та естетичного виховання відвідували діти, що відпочивають в оздоровчому таборі «Мрія». Мали своїх гостей й інші відділи бібліотеки. Наприклад, у відділі обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів для вихованців Центру сімейного розвитку провели гру-мозаїку «Інтелектуальна ігротека». А відділ обслуговування учнів 5 – 9 класів організував для кількох груп дітей з індіго-клуба «Іріс» квест «Будьмо знайомі – бібліотека».

006.JPG 007.JPG 008.JPG 009.JPG