background

     Літо – чудовий час для розваг, веселих пригод та легких інтелектуальних змагань. Бібліотека завжди допоможе не лише захопливо організувати дозвілля, а й провести ревізію здобутих за рік навчання знань, знайти нових друзів і дізнатися багато нового. Про це добре відомо учням шкіл міста, тож минулий тиждень був у нас як ніколи гамірним і велелюдним – сезон співпраці з пришкільними таборами відкрито!

     Так, протягом 3 – 5 червня читачі відділу обслуговування учнів 5 – 9 класів встигли: зорієнтуватися в книжковому храмі й відкрити для себе його невідомі раніше закутки (квест «Таємничими лабіринтами бібліотеки» для учнів 7-А класу ЗОШ № 5); прокачати інтелектуальні «м’язи» та трохи порухатися за допомогою жвавих змагань і стриманих ігор (конкурсна програма «Канікулам – ура!» й гра «Колесо фортуни» для дітей, які відпочивають у пришкільних оздоровчих таборах ЗОШ № 32 та Черкаської гімназії № 31); здивуватися подвигам братів наших менших й оцінити монументи, якими людство віддячило чотирилапим, хвостатим і пернатим (пізнавальна відеогодина «Пам’ятники тваринам» для учнів мовного табору «Sunshine» СПШ № 3).

 

002.jpg 003.jpg 004.jpg 005.jpg

     Не менш насиченим видався тиждень і у відділу обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів. Скажімо, для учнів 4-Б класу Першої міської гімназії бібліотекарі провели вікторину й показали свіжу лялькову виставу в межах театралізованого свята «Подорож у казку». До речі, цей захід став водночас і заключним заняттям для вихованців бібліотечного лялькового гуртка «Грайлик» (спектакль презентували одноліткам самі маленькі артисти). А ще дітлахи мали можливість помандрувати морями й замислитися над долею планети. Для цього у відділі провели пригодницькі перегони «Підняти вітрила» й екологічну гру «Природа шукає друзів», які відвідали кілька загонів пришкільного табору СПШ № 3. А от  перетрусити шафки й тайники пам’яті пощастило відпочивальникам пришкільного табору СПШ № 28. У шести тематичних блоках – «Географія», «Тварини», «Логіка», «Література», «Спорт», «Веселі нотки» – їх знання перевірила гра-мозаїка «Канікули – нудьгувати ніколи».

 

006.jpg 007.jpg 008.jpg 009.jpg

     А от читачі відділу масової роботи та естетичного виховання пригадали, що найкращу релаксацію для тіла й душі дає мистецтво. Наприклад, музика. Перевірити її дивовижну дію на організм та похизуватися своїми пізнаннями в цій царині змогли учні з пришкільного табору НВК «ЗОШ – ліцей спортивного профілю № 34» на музичному колажі «Українська пісня на конкурсі «Євробачення» та СПШ № 3 – на музичному батлі «Весело співаємо, літо зустрічаємо». Та й живопис за силою свого впливу не поступається – докази знайшли учні 5-А, 5-Б класів ЗОШ № 19 під час огляду творчості черкаських художників «Талантами зоріють Черкаси».

     Утім, не лише витонченими матеріями приваблювали малюків у цьому відділі. У розкладі заходів знайшлося місце й для активного відпочинку на веселій розвазі «Місце зустрічі – бібліотека» та конкурсно-ігровій програмі «Літо веселих розваг», і для напруженої розумової роботи на годині українознавства «Зелена неділя – свято природи».

 

010.JPG 011.JPG 012.JPG 013.jpg