background

      Зима-чарівниця несе нам безліч свят. Та з особливим нетерпінням чекають діти на свято Миколая, бо воно пов’язане з подарунками, гарним настроєм.

      Про те, чому Миколая називають святим; про дива, які він творив при житті та після смерті; чому його вважають покровителем дітей та заступником рибалок і моряків учні 2-их класів ПМГ та ЗОШ № 12 дізналися на уроці народознавства «Святий Миколай, до нас завітай!» у відділі масової роботи та естетичного виховання.

      Про цього святого складено багато легенд та переказів. Бібліотекар розповіла, що зимової ночі перед дев'ятнадцятим грудня Святий Миколай опускається з неба на землю. Сивобородий, у довгій золотавій киреї, він заходить до кожної хати і кладе дітям у черевички або під подушки свої пречудові небесні гостинці. Правда, неслухняним  дітям Святий Миколай дарує хіба що прегарного прутика, бо з неба він бачить кожного з нас і добре знає, хто чемний, а хто й не дуже...

      Уже не одне століття існує давня дитяча традиція напередодні Дня Святого Миколая писати йому листа із побажаннями.

      Учні 4-Д, 4-В класів СПШ № 17, 2-А та 2-Б класів ПМГ, 2-А, 2-Г, 3-А класів гімназії № 31, 2-А  класу ЗОШ № 12 на творчому уроці виготовили листівки Святому Миколаю, на звороті яких написали свої бажання.

      Цей захід став справжнім святом для дітей, під час якого вони малювали, співали, танцювали, переглянули цікаві мультфільми про чудеса Святого Миколая.

01.JPG 02.JPG 03.JPG 04.JPG 05.JPG 06.JPG 07.JPG 08.JPG 09.JPG 10.JPG 11.JPG 12.JPG 13.JPG 14.JPG 15.JPG 16.JPG