background

      Аби потрапити в казку, дорослим, як правило, потрібно чимало реквізиту або хоча б хороша книга чи фільм. А дітлахам і це не обов’язково – інколи достатньо просто зазирнути в бібліотеку. Як, наприклад, учасникам проекту «Змістовне літо» Черкаської міської дитячої громадської організації «Індіго-клуб „ІРІС”», які 2 липня взялися розв’язати завдання пригодницької гри-квесту «Незвичайні пригоди в бібліотеці», підготовленої для них відділом обслуговування учнів 5 – 9 класів. Лише трохи уяви – і за рогом на них чекав фантастичний світ з величними лабіринтами книжкових стелажів, привітним підземеллям-гардеробом, бібліотекарями-Хранителями ключів і таємничим Духом бібліотеки, який дражнить своїх маленьких гостей листами-підказками, захованими в різних закуточках його палацу.

     У своїх посланнях Дух попередив дітлахів, що він має такий вигляд, у якому вони його уявляють. Тому малечі довелося намалювати свого невидимого провідника. А позаяк сам же адресант не бажав скидатися на старезного дідугана в поношених капцях, юні художники з ентузіазмом кинулися вигадувати йому належний образ. Так і вийшло, що в одній із команд Дух набув… синього обличчя! Інші завдання квесту були не менш цікавими й творчими, а також допомогли учасникам краще познайомитися з приміщенням бібліотеки, її структурою та можливостями.

     Так, у вестибюлі гравці мали ходити з компасом, а ще заспівати пісню; у відділі обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1-4 класів – пограти в кості та виразно й в ролях прочитати бібліотекареві казку; у відділі обслуговування учнів 5 – 9 класів – знайти на полиці загадану книгу й надіслати ліфтом замовлення в книгосховище; у гардеробі – розгадати загадки Хранителя; в Інтернет-центрі – розшифрувати за допомогою комп’ютерів мову нівхів. А ще малечі пощастило зазирнути в кімнату Казок й буфет та не раз поблукати коридорами обох поверхів. Усі виграні під час квесту підказки й ключі зрештою привели дітлахів до кінозали, де в подарунок за кмітливість і шанобливе ставлення до книжок вони змогли подивитися улюблені мультфільми.

002.jpg 003.jpg 004.jpg 005.jpg 006.jpg 007.jpg 008.jpg 009.jpg