background

     Скільки на світі людей, стільки й захоплень. І коли йдеться про найулюбленішу, найцікавішу для тебе справу, що допомагає заховатися від сірості й буденності, відгородитися від жорстокої реальності, часу на розповідь завжди замало. У цьому ще раз переконалися учасники чергової зустрічі PechaKucha Club, що пройшла 22 червня в бібліотеці.

     Жорсткий стандарт презентацій формату PechaKucha (20 слайдів по 20 секунд) робить цю інтелектуальну розвагу елітною й азартною водночас. Адже за короткий відрізок часу (трохи більше 6 хвилин для кожного оратора) необхідно встигнути озвучити свої думки в максимально лаконічній і зрозумілій формі. Треба також правильно дібрати й скомпонувати слайд-шоу, де б кожна ілюстрація не просто підкреслювала текст, а й несла самостійне значення. Для бажаючих «поговорити» це справжній виклик!

     Та попри всі суворі обмеження, комунікація між учасниками виходить неформальною і взаємокорисною. У бібліотеці вже склався певний клуб прихильників формату і бажаючих розділити власний досвід і захоплення з іншими, не втрачаючи переваг справжнього публічного виступу.

     Є якась майже естетична насолода в тому, щоб поділитися з однодумцями своїми літературними переживаннями за кілька кроків від численних книжкових стелажів. Тож не дивно, що в межах теми «Найприємніша втеча від реальності» не менше третини учасників представили презентації, присвячені читанню. Хтось розповів про улюблених героїв і літературні захоплення підліткового віку; хтось – про те, як сильно дійсно хороша книга може змінити настрій і світосприйняття, та й просто здатна самостійно знайти свого читача; а хтось – про власний хист до літературної творчості.

003.JPG 004.JPG 005.JPG 006.JPG

     Утім, книжками на цій зустрічі не обмежилися. На суд аудиторії представили свої доробки й погляди на живопис, фотографію, танцювальне мистецтво, вишивання, позитивну психологію й езотеричні практики. Виявляється, у Черкасах живуть справжні чарівники, здатні віднайти щасливі прикмети та правдиві підказки в найнесподіваніших буденних речах. А ще вміють створювати фотоказки, сплітаючи яскраві візуальні історії з неповторних образів оточуючих людей, тварин, природи.

     Звісно, шести з гаком хвилини гостро бракувало, аби пояснити, що насправді означає для тебе світ твого захоплення. Для інших це лише погляд у замкову шпаринку, у якій найцікавіше можна побачити лише мигцем. Щоправда, можливість щиро висловити свій інтерес та дізнатися деталі чужого хобі випала за чашкою чаю вже після «основної програми». Тут уже ніяких обмежень у форматі – лише спілкування.

     Наступна зустріч планується після літніх канікул – уже на початку осені у своїх презентаціях можна буде розповісти про всі враження від відпочинку, нові знайомства, туристичні маршрути, суто літні розваги різного ступеня екстремальності і тому подібне. Учасники обмежуються лише власною фантазією! А всім, кого цікавить формат PechaKucha, нагадуємо: приєднатися до нас ніколи не пізно. Стежте за оголошеннями на сайті та на сторінці бібліотеки ВКонтакте.     

007.JPG 008.JPG 009.JPG 010.JPG 011.JPG 012.JPG 014.JPG 015.JPG 016.JPG