background

    Бібліотека відкрила сезон співпраці з пришкільними оздоровчими таборами. Для дітей, які відпочивають у цих закладах, проводяться численні екскурсії бібліотекою, інтелектуальні та розважальні ігри, що роблять канікули ще більш яскравими та змістовними. Як правило, наприкінці учасників таких розваг винагороджують переглядом мультиплікаційних фільмів та випусків гумористичного кіножурналу «Єралаш».

     Так, у відділ масової роботи та естетичного виховання на розважальну програму «Мистецькі розваги» 2 червня завітали відпочиваючі пришкільного табору «Ромашка» ЗОШ № 8. Дітлахи охоче долучилися до веселих ігор та змагань, як-от: гра «Оплески» (учасники аплодисментами визначали, чи належить назване бібліотекарем слово до мистецтва); конкурс малюнків, у якому об’єднані у 2 команди учасники намагалися зобразити домашню тваринку; гумористична вікторина тощо.

     Також в арсеналі працівників цього відділу розважально-ігрова програма «Барви сонячного літа», музична розвага «Пісні літа», ігротека «Веселі канікули». Власне, у межах цих заходів веселі рухливі, мистецькі та інтелектуальні ігри проводилися з 3 по 6 червня для відпочиваючих із пришкільних таборів ЗОШ №№ 12, 21, приватних шкіл «Софія» та «Перлина».

002.JPG 003.JPG 004.JPG 005.JPG

     Відділ обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1-4 класів 3 червня провів для пришкільного табору «Сонечко» Черкаської гімназії № 31 розважально-пізнавальну гру «Грай та перемагай» та гру-мозаїку «Якщо вам веселіше – «ура» кричіть скоріше!». Учасники ігор змагалися в знанні географії, професій, тваринного світу, літератури та мовознавства.

007.jpg 009.jpg 010.jpg 011.jpg

     Для учнів, що відпочивають у пришкільних таборах Черкаських ЗОШ № 22, СПШ ім. В. Симоненка № 33 та Червонослобідської ЗОШ № 2, 5 та 6 червня працівники відділу обслуговування учнів 5 – 9 класів провели захопливий інтелектуальний марафон «Розумники та розумниці», інтелектуальну гру «Найрозумніший» та казковий марафон «Що ви знаєте про казку». На юних знавців чекали бліц-опитування з історії, фольклору, символіки та сучасності України, загадки, конкурси, присвячені казкам (в одному з них, наприклад, треба було вгадати назву казки за предметом із «чарівної скриньки»).

012.jpg 014.jpg 016.jpg 017.JPG