background

      Мабуть, кожен із нас, незалежно від того, наскільки його захоплює процес читання, бодай одну книгу точно прочитав від початку до кінця – Буквар. Це першооснова усього подальшого навчання, адже так чи інакше будь-який шкільний предмет вимагає від учнів знання літер і вміння складати їх у слова. Тож не дивно, що родинне свято «Прощавай, Букварику!», яке працівники відділу обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів провели 23 та 29 травня для учнів 1-Є класу СПШ І – ІІІ ступенів № 17 та 1-А класу Першої міської гімназії, викликало в малюків щире захоплення й ентузіазм. Прочитаний від палітурки до палітурки Букварик – це їхня перша самостійно подолана сходинка в науці, перше серйозне академічне досягнення і перший у житті підручник.

     Щоправда, прощалися з абеткою дітлахи по-різному. Учні 1-Є класу закріпили здобуті знання в конкурсах на уважність, вікторинах, скоромовках і літературних загадках. Вони демонстрували батькам і вчительці уміння відшукувати в словах потрібні літери та їх комбінації (наприклад, назви нот), будувати нові слова, прибираючи зі старих окремі літери. А ще визначали популярні українські народні казки за кадрами з мультиків і пригадували все, що знають про долю і творчість найвідоміших українських письменників – Івана Франка, Лесі Українки та, звісно, Тараса Шевченка.

     Крім того, бібліотекарі підготували для них цікаву й змістовну екскурсію залами відділу обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів. Тепер у дітлахів є можливість подивитися на представлені там книги іншими очима, адже опанувавши абетку, малюки зможуть читати все більш складні й захопливі видання.

011.jpg 02.jpg 03.jpg 04.jpg 05.jpg 06.jpg 07.jpg 09.jpg

     Учні 1-А класу Першої міської гімназії самі активно взялися до роботиз організації свята (звісно, не без допомоги вчительки): вони були і ведучими, і артистами водночас. З Буквариком попрощалися урочисто й з музикою: танцювали рок-н-рол, активно вчилися в Принцеси Мовлення науці правильно говорити, а ще взяли участь в особливому Алфавітному балі. Хибні поради юним читачам роздавали Магістр неуважних наук, Незнайко і якась загадкова пані з парасолькою, схожа на Шапокляк. Але діти їх шкідливих напучувань не послухались і залишили Букварика задоволеним.

012.jpg 013.jpg 015.jpg 016.jpg