background

      «Любов – саме життя», – під таким гаслом працівники відділу масової роботи та естетичного виховання провели для учнів 2-Б класу Черкаської спеціалізованої школи І – ІІІ ступенів № 17 розважально-пізнавальний захід до Дня святого Валентина.    

      14 лютого весь світ відзначає свято всіх закоханих, назване на честь легендарного священика Валентина, який, за переказами, таємно вінчав закоханих, незважаючи на офіційну заборону. За понад 17 століть ця постать обросла численними міфами, – так, що тепер уже важко зрозуміти, де правда, а де – вигадки. Але сьогодні його ім’я невід’ємне від самого слова «любов» – в усіх її проявах та барвах.

      У кожної присутньої на заході дитини, безперечно, є близькі люди, варті любові. Саме про них закликали згадати бібліотекарі, розповідаючи про традиції та особливості святкування Дня святого Валентина. Діти із задоволенням взяли участь у різноманітних конкурсах, змагаючись у спостережливості, танцях і навіть силі легенів. А також згадували найзворушливіші любовні зізнання казкових героїв.

         Насамкінець ведучі заходу розповіли дітлахам про православний аналог популярного католицького свята – 8 липня відзначається власне слов’янський День пам’яті святих Петра (Муромського) і Февронії, знаменитих прекрасною історією кохання й не менш вражаючою легендою про зустріч закоханих душ після смерті.

DSC00337.JPG IMG_4842.JPG IMG_4879.JPG