background

    16 березня у рамках Національного проекту "Україна читає дітям" у відділі обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів відбулася зустріч учнів 4-А та 4-Б класів Першої міської гімназії з директором Черкаського академічного театру ляльок, заслуженим працівником культури Л.Г.Величко із циклу "Книга в житті відомих людей".

   Зустріч з директором лялькового театру невипадкова, адже протягом  багатьох років дитячу бібліотеку і ляльковий театр пов`язує давня дружба і співпраця. Учасники лялькового гуртка "Грайлик", який працює у відділі, часті гості у професійних акторів театру, які допомагають "грайликам" оволодівати навичками акторської майстерності і розкривати зміст книги ляльковими образами.

    Любов Григорівна, спілкуючись із читачами, розповіла про роль книги у своєму житті і становленні її як особистості, фахівця , поділилася спогадами та враженнями від першого прочитаного твору. Особливу роль в цьому відіграли твори Шевченка, адже дитинство її  промайнуло на мальовничій Канівщині неподалік від Чернечої гори. Із захопленням діти слухали уривки із улюбленої книги Любові Григорівни "Лелія" Лесі Українки.

   Під час зустрічі діти  засипали Любов Григорівну найрізноманітнішими запитаннями, серед яких: «Чи читаєте Ви дитячі книги  зараз ?», «Хто з героїв книг та дитячих вистав є Вашими улюбленими?», «Що  спонукало  до вибору професії і чи не заперечували цьому батьки ?», «Яка Ваша улюблена байка та яка її мораль?»,  «Де і скільки треба навчатися, щоб здобути професію актора лялькового театру?» та багато інших.

   А закінчилася зустріч показом уривку із лялькової вистави «Сумна весела казка» у виконанні акторів Черкаського академічного театру ляльок.

  

02.jpg 03.jpg 04.jpg